Mainos
Mainos

McElveen-Hunterille Suomen Leijonan suurristi

Yhdysvaltain entinen Suomen-suurlähettiläs Bonnie McElveen-Hunter saa Suomen Leijonan suurristin, joita jaetaan vain kourallinen vuosikymmenessä. Tasavallan presidentti Tarja Halonen luovuttaa suurristin McElveen-Hunterille ensi viikon perjantaina Floridassa, missä Halonen osallistuu amerikansuomalaisten juhlaan FinnFestiin.

Presidentti George W. Bush nimitti McElveen-Hunterin suurlähettilääksi diplomaattikunnan ulkopuolelta. Hän on tehnyt uransa liike-elämässä Pace Communications -yhtiön johtajana.

McElveen-Hunter oli Helsingissä joulukuusta 2001 joulukuuhun 2003. Diplomatian ohella hän ansioitui Helsingin-kaudellaan mm. Venäjän Karjalan lasten auttamisessa ja kansainvälisessä alaikäisten hyväksikäytön vastaisessa taistelussa. Hän myös edisti aktiivisesti suomalaisten ja amerikkalaisten naisjohtajien välisiä suhteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme