Mainos
Mainos

Medi-Heli ei saakaan rahaa hallitukselta

Valtio ei pidäkään pelastushelikopteria ilmassa. Medi-Heli pystyy jatkamaan toimintaansa kesän ajan, mutta etsii rahoittajaa.

Hälytyskopteri Medi-Heli on taas törmännyt rahoitusvaikeuksiin. Hallitus oli jo alustavasti luvannut toiminnalle väliaikaisen avustuksen syyskuun loppuun asti. Nyt valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta on kuitenkin päättänyt, että valtio ei pystykään rahoittamaan lääkärihelikopterien toimintaa.

Pelastushelikopterin lento ei kuitenkaan keskeydy kesäkuukausina, uskoo Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Manninen. Hänen mukaansa valtion raha on tämänpäiväisestä päätöksestä huolimatta tulossa. Kesäkuukausien toimintaan tarvittavat rahat saadaan todennäköisesti takautuvasti.

- Päätöksentekojärjestelmä on sellainen, että rahoja ei saada juuri nyt liikkeelle. Lisämäärärahasta päätetään vasta syyskuussa, kun eduskunta käsittelee lisäbudjettia, Manninen sanoo.

Juuri tällä hetkellä Medi-Helillä ei ole rahaa. Valtion lupaamaa väliaikaisrahoitusta odotellessa pitää hankkia toinen väliaikaisrahoitus.

- Kesän ajaksi pitää saada rahaa jostakin. Toiminta ei kuitenkaan todennäköisesti keskeydy.

Medi-Heli joutui rahoitusvaikeuksiin, kun Raha-automaattiyhdistys (RAY) lopetti sen rahoittamisen. Syynä on se, että kiista lennot hoitavasta yhtiöstä on kesken markkinaoikeudessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme