Mainos
Mainos

Medi-Heli lentää luotolla

Hallituksen lupaamaa tukea joudutaan vielä odottelemaan.

Medi-Helin pelastushelikopterit lentävät toistaiseksi luotolla. Hallituksen yhdistykselle lupaama tuki joutuu odottamaan eduskunnan lisäbudjetti-istuntoa, joka pidetään lokakuussa. Siihen saakka Medi-Helillä ei ole varoja toimintaansa.

- Meillä on sopimus toiminnasta lento-operaattorin kanssa, jolle maksamme avaimet käteen -periaatteella. He ovat toistaiseksi odottaneet maksusuorituksiaan siinä luottamuksessa ja uskossa kuin mekin, että rahat tulevat, kertoo Medi-Heli ry:n toiminnanjohtaja Risto Manninen.

Medi-Heli selvittää parhaillaan, mistä saadaan väliaikainen rahoitus. Samaan aikaan odotellaan valtion väliaikaista rahoitusta. Hallitus lupasi hätärahoitusta enintään syyskuun loppuun saakka.

- Ei ole uusia tukijoita löytynyt. Keräystoiminta jatkuu ja otamme lahjoituksia vastaan niin kuin ennenkin, mutta eihän pelkästään niillä tätä toimintaa rahoiteta, Manninen sanoo.

Medi-Heli joutui rahoitusvaikeuksiin, kun Raha-automaattiyhdistys (RAY) jäädytti rahoituksen keskeneräisten valitusten vuoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme