Mainos
Mainos

Medi-Heli saa tilapäisrahoitusta valtiolta

Lentotoiminnan uudelleenkäynnistämisen ajankohta on kuitenkin yhä avoinna.

Hallitus on päättänyt myöntää Medi-Heli ry:lle väliaikaista avustusta lentotoimintaan. Viime viikon keskiviikosta lähtien pysähdyksissä olleen lentotoiminnan uudelleenkäynnistämisen ajankohta on yhä avoinna.

Väliaikaista avustusta annetaan Raha-automaattiyhdistyksen (RAY) viime vuonna käyttämillä ehdoilla, kunnes hankintapäätös lento-operoinnin hoitajasta saa lainvoiman. Avustusta myönnetään kuitenkin enintään syyskuun loppuun asti.

Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa toimivan Medi-Helin lääkärilentojen tilapäisrahoitusta perustellaan sillä, että kiireellinen ensihoito on turvattava asianmukaisesti koko maassa. Tilapäisrahoitusta alun perin esittäneet valtiosihteerit ympäristöministeriön valtiosihteerin Stefan Wallinin johdolla pitivät tähdellisenä, että viikonloppuna vietettävän juhannuksen ensiaputarpeet turvataan. Avustus myönnetään sisäministeriöstä, ja asian valmistelu aloitetaan välittömästi.

Lentotoiminnan aloittamisesta ei vielä tietoa

Medi-Helin toiminnanjohtaja Risto Manninen kertoo, ettei Medi-Heli ry ole vielä saanut minkäänlaista ennakkotietoa valmistautua aloittamaan toiminta.

- Päätöksessä on ponsi, että homma on saatava käyntiin äkkiä. Asia on nyt sisäasiainministeriössä, ja odotamme sieltä neuvoja jatkolle. Olemme kyllä viestineet, että jos toiminta halutaan käynnistää mahdollisimman pian, niin pitää käyttää Skärgårdshavets Helikoptertjänstin palveluita, sillä heidän kanssaan kaikki on valmiina: sopimus, koneet ja lentäjät. Copterlinen kanssa lähtöön menee useampi päivä, ja markkinaoikeus on myös kieltänyt meitä tekemästä heidän kanssaan sopimusta. Nämä ovat tosiasiat, Manninen toteaa.

Manninen pitää viikon seisausta täysin turhana, ja ihmettelee miksi lentotoiminta päästettiin loppumaan.

- Oli rahoittaja sitten RAY tai sisäministeriö, niin valtion suunnalta se tulee joka tapauksessa, Manninen sanoo.

Rahoitus syyniin

Hallituksen päätös edellyttää, että Medi-Helin lentotoiminnan rahoitukseen vaikuttavia mahdollisia muutoksia seurataan. Aiemmin rahoitusta Medi-Helille antanut RAY lopetti tuen maksamisen keväällä, kun helikopteriyhtiöiden Copterlinen ja Skärgårdshavets Helikoptertjänstin välinen kiista lento-operoinnista ei ratkennut. Tapausta käsitellään markkinaoikeudessa todennäköisesti syksyyn asti.

Myös Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt tukea Medi-Helin toimintaa niin, että lentoja voidaan jatkaa kesälomakauden yli elokuun 25. päivään saakka.

RAY on viime vuonna antanut Medi-Helin lentotoimintaan avustusta 2,46 miljoonaa euroa. Avustus on kattanut 65 prosenttia Medi-Helin koko vuoden kuluista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme