Mainos
Mainos

Media tekee ampujasta kuolemattoman

Tämä netissä nähtävillä ollut video on yhdistetty Kauhajoen ampujaan.

Mitä enemmän ampuja pääsee julkisuuteen, sitä enemmän sankaruus toteutuu, arvioi Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri.

Sauri sanoi MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa, että Kauhajoen koulusurmaan liittyy kuolemattomuus, koska ampujan nimi ja videot leviävät ympäri maailmaa kansainvälisten uutistoimistojen kautta.

- Mitä enemmän toistellaan ampujan nimeä ja näytetään kasvoja, sitä paremmin toteutuu hänen tavoitteensa. Ja sitä paremmin myös tuetaan kopiointia tulevaisuudessa.

Saurilla ei ole valmista vastausta median hallintaan.

- Vaikka suuri media ei pitäisikään henkilöä esillä, meillä on internetissä vaihtoehtoinen media, jota ei millään tavalla pysty hallitsemaan. Mutta pitäisikö valtamedian miettiä sitä, kuinka paljon materiaalia annetaan ulos, Sauri kysyy.

Sauri on huolissaan siitä, että Kauhajoen ammuskelu oli selkeä kopio Jokelasta, joka taas on kopio Virginian verilöylystä.

- Tärkein kysymys on, miten tämänkaltainen tapahtuma estetään tulevaisuudessa, Sauri sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme