Mainos
Mainos

Mediamaksu epäilyttää yrittäjäjärjestöä

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus pitää hyvänä sitä, että pienemmät yritykset ovat jäämässä tulevan mediamaksun ulkopuolelle. Ylen rahoitusta pohtinut työryhmä on rajannut maksajista pois ne yritykset, joiden liikevaihto jää vuodessa alle 400 000 euron.

- Toisaalta kriittisesti suhtaudun siihen, että nyt maksun saattavat joutua suorittamaan myös ne yritykset, joilla ei näitä tv-laitteita ole.

Yrittäjäjärjestössä esityksen yksityiskohtiin ei ole vielä ehditty perehtyä eikä järjestö ole myöskään ollut mukana esityksen valmistelussa.

- Joitain yksityiskohtia olen silloin tällöin kuullut. Aiomme nyt perehtyä tähän esitykseen, mutta tässä vaiheessa suhtautuisin hieman kriittisesti, Järventaus kertoo.

Suomessa on noin 45 000 yritystä, joissa liikevaihto ylittää 400 000 euroa. Kaikista yrityksistä mediamaksuvelvollisia olisi 18 prosenttia. Luvut perustuvat Tilastokeskuksen tilastoon, josta puuttuu maataloussektorin yritykset.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme