Mainos
Mainos

"Mediamaksu tilaustyö Pasilasta"

Viestinnän Keskusliiton mukaan Yle-raportti on suuri pettymys yksityisille mediayrityksille.

Liiton toimitusjohtaja Håkan Gabrielsson sanoo, että työryhmän ehdotukset ovat omiaan vahvistamaan valtion ja julkisen sektorin roolia viestinnässä moniarvoisuuden kustannuksella.

Liiton mielestä työryhmän ehdottama julkisen palvelun määritelmä on liian epämääräinen.

Tilaustyö Pasilasta

Sanomalehtien liiton puheenjohtaja Mikael Pentikäinen kritisoi kovin sanoin Yle-raporttia. Pentikäinen luonnehtii kansanedustaja Mika Lintilän työryhmän raporttia pelättyäkin pahemmaksi Pasilan tilaustyöksi.

Myös riippumattoman median edellytykset toimia heikentyvät ja suomalaisen median moniarvoisuus kapenee.

Jos Ylen rahoitustaakka halutaan sälyttää kaikkien kontolle, sen pitäisi tapahtua valtion budjetista, toteaa Pentikäinen.

Sanoma Newsin toimitusjohtajanakin toimivan Pentikäisen mukaan Suomeen olisi tarvittu riippumaton taho arvioimaan Ylen julkisen palvelun tehtävän toteutumista ja mahdollisia kiistoja julkisen palvelun rajoista. Hallintoneuvosto on Ylen omana hallintoelimenä jäävi tehtävään.

Mikael Pentikäinen on STT:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Katso Matti Maunun juttu ja kansanedustaja Mika Lintilän haastattelu (Seitsemän uutiset 23.4.2009)

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot