Mainos
Mainos

Median nostettava esiin asioita - oli ongelmaa tai ei

Transparency Suomen puheenjohtaja, varatuomari Pentti Mäkisen mielestä on hyvä, että media nostaa esille yhteiskuntaa puhuttelevia aiheita.

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläisen ja Finnairin suuromistaja Ilmarisen asuntokauppa on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa.

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen myi omistamansa asunnon Ilmariselle ja asuu itse vuokralla asunnossa. Ilmarinen maksoi Vehviläiselle tämän 270 neliön arvoasunnosta vajaat kaksi miljoonaa euroa. Vehviläinen jäi työsuhdeasuntoon vuokralle maksaen siitä 2 300 euron verotusarvoa kuussa. Finnairin maksettavaksi jää 6 800 euron kuukausivuokrat Ilmariselle.

Vehviläinen itse on vaivaantunut asuntokauppansa saamasta julkisuudesta. Kohu sai alkunsa Helsingin Sanomien uutisesta.

Vaikka Transparency Suomen Mäkinen ei voi ottaa kantaa yksittäisiin tapauksiin, yhteiskunnallinen keskustelu asian tiimoilta on hänen mielestään erittäin tärkeää.

- Se, että kaikkialla ei noudateta yhteiskunnan pelisääntöjä tasapuolisesti heikentää yhteiskunnan moraalia, ja siksi on tärkeää, että asioista keskustellaan avoimesti, Mäkinen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa.

- On tärkeää, että media nostaa näitä aiheita riippumatta siitä, onko siellä todellista ongelmaa vai ei. Suomessa on riippumaton lehdistö ja media, joka näistä asioista keskustelee, eikä sitä pidä pelätä. Media on tärkeä osa korruption vastaista ohjelmaa

(MTV3)

Katso Transparency Suomen puheenjohtajan Pentti Mäkisen haastattelu: (Huomenta Suomi 15.2.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot