Mainos
Mainos

MediHeli aloitti yölennot kahdella kopterilla

Koptereihin on asennettu ilmailuviranomaisten vaatima gps-navigointilaitteen elektroninen karttanäyttö.

MediHelin lääkärihelikopterien yölentotoiminta on alkanut uudelleen. Ensimmäiset lennot tehtiin jo viime yönä. Kumpaankin kopteriin on asennettu ilmailuviranomaisen vaatima gps-navigointilaitteen elektroninen karttanäyttö.

Helikopteritoimintaa harjoittava Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab sai jo helmikuun lopussa Ilmailulaitokselta muutetun ansiolentoluvan yölentoja varten, kertoo toimitusjohtaja Kenneth Krogius.

Luvan ehtona oli tarvittavien laitteiden asentaminen. Laitteet asennettiin kahteen MediHelin käytössä olevaan ja yhteen Ahvenanmaan pelastuspalvelun kopteriin, jotka kaikki ovat Eurocopter EC-135 -tyyppiä.

- Asennukset on suoritettu Ruotsissa Arlandan lentokentän lähellä sijaitsevassa Patrian huoltokeskuksessa. Prosessi on kaiken kaikkiaan ollut erittäin pitkä ja vaivalloinen. Se on edellyttänyt useita lupahakemuksia ja päätöksiä sekä helikopterin että nyt asennetun laitteiston valmistajalta kuin myös Suomen ja EU:n ilmailuviranomaisilta, kertoo MediHelin toiminnanjohtaja Raimo Manninen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme