Mainos
Mainos

Mediuutiset: Rasvaimut lisääntyneet rajusti

Rasvaimujen määrä on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti, kertoo Mediuutiset. Paikoin plastiikkakirurgisissa sairaaloissa tehdään jopa noin 150 rasvaimua vuodessa, kun vielä pari vuotta sitten määrä oli 10-20.

Myös muu esteettinen kirurgia houkuttelee yhä enemmän asiakkaita. Suosiossa ovat esimerkiksi yläluomileikkaukset sekä kasvojen ja rintojen kohotukset.

Plastiikkakirurgien asiakaskunta koostuu pääosin noin 30-70-vuotiaista naisista. Miesten osuus on kuitenkin kasvussa.

- Miehiä on asiakkaista jo noin kymmenen prosenttia. Esimerkiksi miesten silmäluomileikkaukset ja gynekomastiat (miehen rintojen pienennykset) ovat lisääntyneet kovasti, kertoo Plastiikkakirurgisen sairaalan toimitusjohtaja Elina Salmi lehdessä.

Siluetin plastiikkakirurgin Matti Pakkasen mukaan alan kannalta ongelmallista on, että Suomessa plastiikkakirurgiaa voi harjoittaa kuka tahansa lääkäri. EU valmisteleekin parhaillaan akkreditointijärjestelmää, joka tarkkailisi osaltaan klinikoiden ammattitaitoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme