Mainos
Mainos

Medvedev aloitti vierailunsa Suomessa

Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev on aloittanut Suomen-vierailunsa ja tavannut Helsingissä pääministeri Jyrki Kataisen (kok). Pääministerit ovat aloittaneet keskustelut valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Lyhyissä tervehdyssanoissaan Katainen toivotti Medvedevin tervetulleeksi Suomeen ja esitteli Smolnan historiaa. Se yhdistää Suomea ja Venäjää, koska Smolna on ollut muun muassa kenraalikuvernöörin virka-asuntona.

Katainen ja Medvedev tapaavat tänään ensimmäistä kertaa virallisesti. Lyhyesti pääministerit rupattelivat jo viime viikolla Asem-kokouksessa Laosissa.

Tänään on tarkoitus keskustella muun muassa maiden kauppasuhteista ja taloustilanteesta. Esiin nousevat myös liikennehankkeet, minkä takia Katainen on kutsunut keskusteluihin mukaan liikenneministeri Merja Kyllösen (vas.). Medvedev tapaa päivän aikana myös presidentti Sauli Niinistön.

MTV3 Uutiset näyttää pääministereiden yhteisen tiedotustilaisuuden suorana nettilähetyksenä noin kello 14.30 alkaen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme