Mainos
Mainos

Medvedev vaatii viisumivapautta - vastineeksi rekisteröintipakon poisto

Presidentti Tarja Halonen on tavannut Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin kahdenvälisissä neuvotteluissa Kremlissä.

Keskusteluissa nousi esiin Venäjän toivoma viisumivapaussopimus EU:n kanssa sekä rekisteröitymispakon poisto Venäjälle tulevilta matkailijoilta.

Medvedevin mukaan Venäjä aikoo lähiaikoina helpottaa rekisteröitymistä. Hänen mukaansa tien pitäisi kuitenkin olla kaksisuuntainen ja myös viisumivapauden tulisi toteutua.

Halosen mukaan Suomi suhtautuu myönteisesti viisumivapauteen.

- Haluamme olla käytännöllisiä tänä kautena, kun viisumivapautta ei vielä ole. Sen vuoksi Suomi on omalta osaltaan parantanut viisumien saantimahdollisuuksia sekä nopealla toiminnalla että myöntämällä niin sanottuja monikertaviisumeja, joita on nyt suuri enemmistö myönnetyistä viisumeista. Tänä vuonna niiden määrä tulee nousemaan luultavasti miljoonaan viisumiin, Halonen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Halonen kuitenkin toivoo, ettei viisumin tietoja jouduta erikseen tarkastamaan rajalla, jolloin ruuhkat vain siirtyisivät viranomaisilta toiselle.

(MTV3 - STT)

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme