Mainos
Mainos

Mehiläinen seuraa kohutun sisaryhtiönsä toimia tiiviisti

Ruotsissa on noussut kohu vanhustenpalveluita tarjoavasta yhtiöstä. Yksityisen Carema Caren on sanottu syyllistyneen törkeisiin laiminlyönteihin vanhusten hoitokodeissa. Sanomalehti Expressenin mukaan lasten ja vanhustenhuollosta vastaava ministeri Maria Larsson tiesi vanhusten hoitovirheistä jo vuonna 2008.

Suomessa Mehiläisen toimitusjohtaja Kai Vesterinen korostaa, että Ruotissa toimiva Carema Care ja Suomen Carema Oy toimivat erillisinä vaikka niillä onkin lähes sama nimi ja yhteinen omistaja. Sisaryhtiöt omistaa Ambea, joka on Pohjoismaiden suurin yksityinen terveys- ja sosiaalipalvelukonserni. Samaan konserniin kuuluu myös Norjassa toimiva Carema Sjukvård.

– Seuraan hyvin läheltä Ruotsin tilannetta ja katsomme, mitä siellä tuleman pitää, Vesterinen sanoo.

Ainakin Tukholman lähellä sijaitseva Järfällan kunta on laittanut katkolle sopimuksen Carema Caren kanssa.

Vesterisen mukaan Mehiläisen asiakaskunta Suomessa ei ole reagoinut lahden takaa tuleviin tietoihin.

– Saman nimen vuoksi meidät yhdistetään nyt tietysti helposti. Suomessa tähtäämme parhaaseen mahdolliseen palveluun eikä siinä ole mikään muuttunut.

Omistajasuhteet herättävät ihmetystä

Viisi vuotta sitten Mehiläinen tuli osaksi Ambeaa, joka puolestaan siirtyi kansainvälisten pääomasijoitusyhtiöiden Tritonin ja KKR:n (Kohlberg Kravis Roberts & Co) omistukseen vuonna 2010.

Vesterinen ei halua ottaa omistajasuhteisiin kantaa, mutta arvioi etenkin Tritoniin liittyvän salaperäisyyden johtuvan yhtiön toimintatavoista.

– Triton ei ollut aktiivisesti esillä toisin kuin KKR.

Ruotsissa Carema Caren omistajasuhteet ovat herättäneet huomiota. Expressenin mukaan huonekaluyritys Ikean omistaja Ingvar Kamprads löytyy hoivayritystä rahoittaneiden tahojen taustalta. Hänen sanotaan sijoittaneen yritykseen 712 miljoonaa kruunua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme