Mainos
Mainos

Meksikolaisviranomainen vahvisti suomalaisen kuolleen

Meksikolaisviranomainen on vahvistanut Suomen Meksikon-suurlähettiläälle Ulla Väistölle, että tiistain ampumavälikohtauksessa kuollut mies oli suomalainen. Tiedon vahvisti Oaxacan osavaltion hallituksen pääsihteeri.

Kaksi Suomen Meksikon-suurlähetystön edustajaa on matkalla tapahtumapaikalle.

Suomalaisten ja meksikolaisten ihmisoikeustarkkailijoiden saattue oli matkalla San Juan Copalan alueelle Oaxacan osavaltiossa. Saattueen kulku pysäytettiin kiviesteillä, minkä jälkeen heidän kimppuunsa hyökättiin tuliasein.

Hyökkäyksessä kuoli suomalaismiehen lisäksi meksikolaisnainen. Toinen mukana olleista suomalaisista on ilmoittanut olevansa kunnossa.

Lisäksi yksi meksikolainen haavoittui ammuskelussa. YK:n paikallistoimiston mukaan ampumavälikohtauksen jäljiltä on edelleen kateissa kuusi ihmistä. Heidän kaikkien uskotaan olevan meksikolaisia.

Tapahtuma-alueella asuvien alkuperäisväestöryhmien välillä on ollut jännitteitä. Väkivaltaisuuksia on tapahtunut myös aiemmin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme