Mainos
Mainos

Meksikon suomalaiset olleet yhteydessä ulkoministeriöön sikainfluenssasta

Sikainfluenssasta huolestuneet Meksikon suomalaiset ovat olleet jonkin verran yhteydessä ulkoministeriöön, kertoo lehdistövastaava Katri Lappalainen ulkoministeriöstä.

- Meille on tullut kymmenkunta yhteydenottoa Meksikossa asuvilta suomalaisilta tai heidän omaisiltaan, Lappalainen sanoo.

Ulkoministeriö on neuvonut suomalaisia seuraamaan tilannetta muun muassa Maailman terveysjärjestön WHO:n nettisivuilta sekä kuuntelemaan paikallisten median ja viranomaisten ohjeita. Syytä matkustussuositusten muuttamiseen ei Lappalaisen mukaan toistaiseksi ole.

Ulkoministeriön tietoon ei ole tullut, että kukaan Meksikossa asuva suomalainen olisi sairastunut. Suurimmalla riskialueella pääkaupunki Méxicon ympäristössä asuu noin 200 suomalaista. Kaikkiaan Meksikossa asuu pysyvästi 340 suomalaista.

Jalkapallokatsomot tyhjinä Méxicossa

Meksikon terveysministeriö on suosittanut ihmisiä välttämään joukkotilaisuuksia ja toisten ihmisten koskettamista. Meksikon Suomen-lähetystön ministerineuvoksen Seppo Tunturin mukaan viranomaisten ohjeet näyttäisivät menneen perille.

- Pääkaupunki México on lähes 20 miljoonan asukkaan kaupunki, ja eilen tämä tuntui lähes pikkukaupungilta. Selvästikin asukkaat olivat ottaneet viranomaisten ohjeista vaarin ja jääneet viettämään perheviikonloppua, sillä kadut olivat hämmästyttävän tyhjinä, Tunturi kuvailee.

- Kaikki joukkotilaisuudet on peruttu. Esimerkiksi sunnuntain messu ollaan radioimassa ja jalkapallo-ottelut pelataan tyhjille katsomoille. Tietenkin se vähentää liikehdintää kaduilla, kun ihmiset ovat kotona.

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 26.4.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot