Mainos
Mainos

Melamiinia löytyi uudesta kiinalaiskeksierästä

Elintarviketurvallisuusvirasto ja Tullilaboratorio ovat löytäneet myrkyllistä melamiinia muutamista Suomeen tuoduista kiinalaiselintarvikkeista. Melamiinia löytyi kahdesta uudesta erästä Koala-keksejä. Melamiinia on löytynyt aiemmin myös White Rabbit -makeisista. Tuotteet poistetaan myynnistä.

Tullilaboratoriossa on tutkittu yhteensä 33 erää elintarvikkeita. Melamiinia on löytynyt viidestä erästä.

Tullin lisäksi melamiinia on etsitty myös jo myynnissä olevista kiinalaisista elintarvikkeista 160 paikassa. Tarkastuksissa on löytynyt vain muutamia maitoa sisältäviä elintarvikkeita.

Maahan tuotavien kiinalaisten elintarvikkeiden tarkastuksia tullilaboratoriossa jatketaan. Laboratorio tutkii kaikki maitoa sisältävät tuotteet ja runsasproteiiniset elintarvikkeet. Äidinmaidonkorvikkeen ja pikkulasten ruokien tuonti on yhä kiellettyä.

Myrkyllistä melamiinia löytyi Suomessa ensimmäisen kerran lokakuun alussa. Kiinassa neljä lasta on kuollut ja kymmenettuhannet sairastuneet juotuaan melamiinin saastuttamaa maitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme