Mainos
Mainos

Mellakkapoliisi mielenosoitusten turvana Helsingissä

Helsingissä järjestetään parhaillaan Rajat kiinni -mielenosoitus ja vastamielenosoitus.

Poliisin mukaan mielenosoitukseen osallistuu noin 150 ihmistä ja vastamielenosoituksessa 200.  

Poliisi on jakanut Narinkkatorin kahteen osaan pitääkseen mielenosoittajat erillään. Torin keskellä on toistakymmentä poliisiautoa tiiviisti kahdessa rivissä. Lisäksi aluetta on rajattu lippusiimoilla.  

Tunnelma on kuitenkin rauhallinen eivätkä mielenosoittajat yrittäneet provosoida toisiaan. Vastamielenosoittajat soittivat rumpuja, kun taas rajoja kiinni vaativat pitivät lähinnä puheita ja käyttivät välillä hyvinkin kovaa kieltä.  

Maahanmuuttopolitiikkaa vastustava mielenosoitus on tänään järjestetty myös Tampereella. Siellä mielenosoittajia oli noin 150 ja vastamielenosittajia 100. Poliisi ei päästänyt vastamielenosoittajia Keskustorille, missä maahanmuuttopolitiikkaa vastustanut tapahtuma järjestettiin.

Vastamielenosoituksesta ei poliisin mukaan ollut tehty ilmoitusta.  

Poliisi otti Tampereella kiinni neljä ihmistä, jotka häiritsivät Rajat kiinni -mielenosoitusta, ja kirjoitti heille sakot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme