Mainos
Mainos

Melu aiheuttaa eniten ammattitauteja

Meluvammat ovat yleisimpiä ammattitauteja tai eniten tautiepäilyjen syynä. Niitä kirjattiin Työterveyslaitoksen rekisteriin vuodelta 2006 yli 1700 tapausta.

Eniten meluvammoja todettiin puuteollisuudessa, kaivoksissa, kulkuneuvojen valmistuksessa ja metalliteollisuudessa. Vammat johtuvat valtaosin jo vuosikymmeniä sitten alkaneesta altistumisesta kovalle melulle.

Vuodelta 2006 rekisteröitiin yhteensä runsaat 6700 ammattitautia tai epäilyä. Tämä merkitsee 28:aa tapausta 10 000:ta työssä käyvää kohden. Määrä oli lähes sama kuin edellisenä vuonna.

Meluvammojen määrä kasvoi kuitenkin 12 prosenttia. Muutoksen taustalla saattaa olla kuulontutkimusten lisääntyminen.

Muita suuria ryhmiä ammattitaudeissa olivat rasitussairaudet ja ihotaudit. Molempia esiintyi eniten elintarviketeollisuuden työtehtävissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot