Mainos
Mainos

Menestysdekkaristi Åsa Larsson Suomeen

Ruotsalaiskirjailija Åsa Larsson vierailee ensi viikolla Helsingissä mainostamassa uutta trilleriään Uhrilahja (Till offer åt Molok, 2012). Se on viides syyttäjä Rebecka Martinssonista kertova teos. Larssonin teokset kuuluvat Suomessa myydyimpien käännöskirjojen joukkoon (360 000 kappaletta). Yksi syy suosioon on, että aiemmin juristina työskennellyt kirjailija tuntee kuvaamansa lakimaailman. Samoin pohjoisen luonto ja ihmiset ovat hänelle tuttuja, sillä hän on kotoisin Kiirunasta.

Kustantajan mukaan Uhrilahjassa kulkee kaksi tarinaa: Sol-Brit Uusitalo on kuollut omassa sängyssään lukemattomiin pistohaavoihin. Samaan aikaan murhatutkimuksen kanssa etenee nuoren etelästä Kiirunaan muuttaneen opettajattaren tarina vuonna 1914, jolloin kaikki Kiirunan kaivoksesta nostettu rautamalmi tarvittiin ensimmäiseen maailmansotaan. Uhrilahja kuvaa myös työyhteisön valtapeliä. Teos on saanut hyvät arvostelut.

Ruotsissa yli miljoona kirjaa myynyt Larsson on kotimaansa johtavia rikoskirjailijoita, jonka kirjojen oikeuksia on myyty yli 30 maahan.

Larssonilta on aiemmin suomennettu Aurinkomyrsky (2005), Sudentaival (2006), Musta polku (2007) ja Kunnes vihasi asettuu (2008). Aurinkomyrskystä on tehty myös elokuva.

Åsa Larsson (s. 1966) asuu lapsineen Tukholman lähettyvillä Mariefredin pikkukaupungissa. Larsson kirjoitti ensimmäisen teoksensa äitiyslomallaan. Menestyksen myötä hänestä on tullut päätoiminen kirjailija. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli Gävlen ja Tukholman käräjäoikeuksissa sekä lääninoikeudessa Nyköpingissä.

Åsa Larssonia moni pitää lähes suomalaisena, sillä hänen isänsä on kiirunalainen suomenkielinen kirjastonhoitaja ja meän kieltä puhuva äiti on kotoisin Tornionjokilaaksosta. Larsson itse ei silti osaa puhua suomea.

Dekkaristi on on yleisön tavattavissa torstaina 31.5. sekä Akateemisessa että Suomalaisessa kirjakaupassa Helsingissä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme