Mainos
Mainos

Meningokokkirokotukset käyntiin Kemijärvellä

Kemijärvellä rokotettiin tänään 84 ihmistä meningokokki C-bakteeria vastaan. Rokotukset sujuivat ongelmitta, ja ihmiset suhtautuivat asiaan rauhallisesti.

Rokotukset piti alun pitäen antaa jo eilen, mutta Kansanterveyslaitoksen lähetys joutui hukkaan muutamaksi tunniksi. Terveyskeskusylilääkäri Anne Poroputaan mukaan rokotusten siirtäminen päivällä ei aiheuttanut ihmisissä minkäänlaista paniikkia.

Kemijärvellä Kallaan päiväkodissa todettiin viime viikolla meningokokin aiheuttama verenmyrkytys. Bakteeritartunnan paljastuttua päiväkodin väki sekä sairastuneen lapsen lähipiiri lääkittiin antibiooteilla.

Meningokokki C aiheuttaa verenmyrkytyksen lisäksi aivokalvon tulehdusta. Tauti esiintyy yleensä yksittäistapauksina, ja se iskee etupäässä lapsiin ja nuoriin. Taudin itämisaika on vajaa viikko. Uusia meningokokkitartuntoja ei ole tullut Kemijärvellä ilmi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme