Mainos
Mainos

Mepit: Fennovoima-hanke jakaa europarlamenttia

Suomalaisten europarlamentaarikkojen mukaan Suomen ydinvoimahanke jakaa mielipiteitä Euroopan parlamentissa.

Kokoomuksen meppi Henna Virkkunen ja vihreiden Heidi Hautala kommentoivat Fennovoima-hanketta MTV:n Huomenta Suomessa.

Virkkunen sanoo hankkeen saaneen uskottavuutta, kun rakennusyhtiö SRV ja energiakonserni Fortum ilmoittivat lähtevänsä hankkeeseen mukaan, ja kotimaisuusaste nousi. Venäläisen Rosatomin suomalainen tytäryhtiö RAOS Voima omistaa Fennovoimasta 34 prosenttia.

– Hanke sai jo farssimaisia piirteitä Migrit-kuvion seurauksena. Eilen saatiin tarvittavaa uskottavuutta näin isolle hankkeelle ja sen omistajapohjaan.

– Totta kai Euroopan parlamentissa hanke jakaa mielipiteitä, koska ydinvoima ylipäätään jakaa mielipiteitä. Toisaalta Euroopan parlamentilla on tiukka linja Venäjän pakotteissa, ja pakotteita ollaan valmiita tiukentamaan, eli siinä mielessä asia keskusteluttaa, sanoo Virkkunen.

Hautalan mukaan hallitus on ajanut itsensä hankalaan tilanteeseen.

– Hanke olisi pitänyt keskeyttää viimeistään silloin kun 60 prosentin kotimainen omistus ei täyttynyt kesäkuussa.

– Tullaan ihmettelemään sitä, että tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa Suomi lähtee Kremlin ohjauksessa olevan valtionyhtiön kelkkaan. Tämä ei tuo suomalaista työtä - tämä on päinvastainen askel, kuin mihin Euroopan energiapolitiikassa pyritään. Siinä pyritään riippumattomuuteen ja vähentämään riippuvuutta ulkomaisesta energiasta, sanoo Hautala.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme