Mainos
Mainos

Meppiavustajien palkkahaitari 1000-8000 euroa

Osa europarlamentaarikkojen avustajista on työskennellyt pimeästi. Keskisuomalaisen mukaan muun muassa avustajien veroja ja sosiaaliturvamaksuja on jäänyt maksamatta sekavien sopimuskäytäntöjen takia. Myös avustajien palkkahaitari on leveä, 1000-8000 euroa.

Euroopan Unionissa on suunnitteilla ohjesääntö, joka pureutuisi ongelmaan ja yhtenäistäisi käytäntöjä. Tällä hetkellä parlamentissa on käytössä 27 erilaista sopimussuhde-, sosiaaliturva- ja verotusjärjestelmää. Uudistus tekisi avustajista parlamentin toimihenkilöitä, joka toisi heidät EU-verotuksen piiriin. Samalla parlamentti ottaisi vastuulleen avustajien sairausvakuutus-, työttömyys- ja eläkemaksut.

Ohjesääntö halutaan voimaan ensi vaalikauden alusta. Ministerineuvosto päättää asiasta lähiaikoina.

Uudistus toisi heikennyksiä niille, joilla sosiaaliturva on tällä hetkellä hyvä. Esimerkiksi suomalaisten äitiysloma lyhenisi puoleen. Suomalaisedustajilla on noin 25 avustajaa Brysselissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme