Mainos
Mainos

Merellinen Kustavi vie Volter Kilven teosten tunnelmiin

Kuka tai mikä innoitti aikoinaan Volter Kilpeä kirjailijan työssä, ja kenen kynää Kilven teokset ovat siivittäneet? Näitä pohditaan ensi kesänä Kustavissa Volter Kilpi -tapahtumassa.

Toisena teemana ovat kirjastot kirjailijan työpaikkana. Aiheesta puhuvat muun muassa turkulainen runoilija Markku Into ja tamperelainen Kari Aronpuro. Runoilija, kirjastonhoitaja Risto Rasan aiheena on Kahden ammatin loukussa: kirjailija kirjastonhoitajana.Rasan, Innon ja Aronpuron lailla Kilpikin aikanaan varmisteli elantoaan työskentelemällä kirjastossa.Hän aloitti uransa kirjastossa jo opiskeluaikoinaan Helsingin yliopiston kirjastosta.

Kustavissa yleisöllä on myös mahdollisuus lukea ääneen lempikirjojaan lukupiirissä tai mennä esimerkiksi meriretkelle Kilven kirjoista tuttuun Alastaloon. Volter Kilven suku on vanhaa kustavilaista sukua.Kilven isoäiti oli Alastalon tytär ja kirjailijan isä, merikapteeni David Ericsson syntyi Alastalossa.

Volter Kilpi Kustavissa -tapahtuma järjestetään 11.-16. heinäkuuta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme