Mainos
Mainos

Merenkulkualan sopimusneuvotteluissa pahoja erimielisyyksiä

SAK:laisen Merimies-unionin ja työantajien väliset sopimusneuvottelut on lopetettu toistaiseksi. Neuvottelut katkesivat muun muassa kiistaan sekamiehityksistä. Varustamoyhdistyksen toimitusjohtajan Henrik Lönnqvistin mukaan neuvotteluissa ei edes päästy keskustelemaan itse tulosopimusta koskevan neuvottelutuloksen soveltamisesta.

Merimies-unioni ei puheenjohtaja Simo Zittingin mukaan voi sitoutua sopimukseen, jos työnantaja voi kesken sopimuskauden vaihtaa unionin jäseniä ulkomaiseen halpatyövoimaan. Lönnqvistin mukaan unioni vaati neuvottelujen ennakkoehtona, että Varustamoyhdistys ja Ålands redarförening sitoutuvat olemaan käyttämättä sekamiehistöjä sekä matkustaja- että rahtialuksilla.

Matkustaja-aluksilla ei nykyisin voida käyttää sekamiehistöjä, mutta työnantajat ovat ajaneet ulkomaisen työvoiman käytön sallivaa lainmuutosta. Rahtialuksilla sekamiehistöt on sallittu. Katkenneet neuvottelut koskevat noin 7000:ta ulkomaanliikenteen rahti- ja matkustajalaivoilla työskentelevää unionin jäsentä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot