Mainos
Mainos

Merenkulkualan työehtoneuvottelut kiristyvät

Suomen varustamoyhdistys varoittaa täydellisestä ulosliputtamisesta, mikäli suomalaisten kauppalaivojen miehistölle annetaan suuret palkankorotukset. Merimies-unioni pysyy tiukasti omien vaatimustensa takana.

Murtaja

Merenkulkualan työehtoneuvottelut kompastelevat sitä enemmän, mitä kauemmin aikaa kuluu. Osapuolten näkemykset ovat kaukana toisistaan. Kiistanalaisia asioita ovat palkkaus sekä joukko muita työoloihin vaikuttavia asioita. SAK:lainen Merimies-unioni on vaatinut yleisen 3,1 prosentin linjan mukaisia palkankorotuksia ja kolmen vuoden sopimusta.

Varustamoyhdistys on tarjonnut työntekijöille nollalinjaa tai hyvin pieniä palkankorotuksia, jotta työpaikat säilyisivät. Varustamoyhdistyksen puheenjohtaja Per Forsskhåhl painotti eilen, että jos unioni ei taivu vaatimuksiin, ainakin 20 alusta liputtaa ulos puolen vuoden sisällä ja loput viimeistään vuoden aikana.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot