Mainos
Mainos

Merenkulkulaitoksen lahjusepäilyjen tutkinta valmis

Merenkulkulaitokseen liittyvä esitutkinta on saatu päätökseen. Jutun syyteharkinnan tekee valtionsyyttäjä Ritva Sahavirta. Sahavirta saa ratkaistavakseen epäselvyydet, jotka liittyvät monitoimimurtajien vuokraamiseen norjalaiselle DSND-varustamolle.

Poliisi on selvittänyt pääjohtaja Kyösti Vesteriseen, liikenneosaston päällikkö Lennart Hagelstamiin ja apulaisjohtaja Eeropekka Koivumäkeen liittyviä epäilyjä lahjuksen ottamisesta. Epäillyillä on aikaa antaa lausuntonsa esitutkinta-aineistosta syyskuun loppuun mennessä.

Tutkinnanjohtaja Ilkka Koskimäen mukaan myös muita virkarikosepäilyjä on tutkittu.

Talous- ja omaisuusrikosyksikön johtaja, rikosylikomisario Jouko Salo kertoi aiemmin STT:lle, että poliisi on selvittänyt muun muassa vuokrausehtoja ja -sopimuksia. Tutkinnan aikana poliisi on ollut yhteydessä muun muassa Norjan poliisiin ja Valtiontalouden tarkastusvirastoon.

Poliisi on tutkinut juttua viime vuoden tammikuusta asti. Merenkulkulaitoksen johtajat ovat olleet hyllytettyinä virastaan viime vuoden maaliskuusta lähtien.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme