Mainos
Mainos

Merenkulkulaitoksen lahjusjutussa kolmelle ehdollista

Merenkulkulaitoksen lahjusjupakasta annetut tuomiot kovenivat selvästi Helsingin hovioikeudessa. Kolme syytettynä ollutta ex-johtajaa tuomittiin ehdolliseen vankeuteen, vain yksi jäi tuomiotta.

Helsingin hovioikeus on antanut päätöksensä Merenkulkulaitoksen lahjusoikeudenkäynnissä. Lahjuksien vastaanottamisesta syytetyt Merenkulkulaitoksen johtajat on tuomittu ehdollisiin vankeustuomioihin.

Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterinen ja toimistoinsinööri Eeropekka Koivumäki saivat molemmat neljän kuukauden ehdolliset tuomiot ja eläkkeellä oleva merenkulkuneuvos, entinen liikenneosaston johtaja Lennart Hagelstam kymmenen kuukauden ehdollisen tuomion. Lisäksi Vesterinen tuomittiin viraltapantavaksi. Koivimäki puolestaan oli erotettu virastaan jo aiemmin.

Syytetyistä ainoastaan virkavelvollisuuden rikkomisesta epäilty ylijohtaja Heikki Muttilainen todettiin syyttömäksi.

Hovioikeus otti kovemman kannan kuin Helsingin käräjäoikeus, joka aikoinaan hylkäsi useimmat johtajiin kohdistetuista syytteistä.

Syytteiden mukaan Vesterinen, Koivumäki ja Hagelstam olivat ottaneet vastaan lahjuksia norjalaiselta DSND-varustamolta, kun he kävivät esimerkiksi yrityksen kustantamilla matkoilla. Johtajat taas ovat puolustautuneet sillä, että he toimivat vain normaalien liike-elämän käytäntöjen mukaisesti. Hovioikeuden rangaitsemispäätös antaakin osviittaa sille, miten vapaasti valtion virkamiehet voivat ottaa vastaan tarjottuja etuisuuksia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.08.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot