Mainos
Mainos

Merenkulkulaitoksen murtajavuokrissa uusia epäselvyyksiä

Lehtitiedon mukan Merenkulkulaitos ei vuosiin ole asianmukaisesti laskuttanut norjalaista DSND-yhtiötä sille vuokrattujen monitoimimurtajien käytöstä. Yhtiöllä on miljoonaluokan maksurästit murtajista.

Monitoimimurtaja Fennica

Norjalaisyhtiö on viime vuodelta velkaa merenkulkulaitokselle 33 miljoonaa markkaa, joista 14 miljoonan markan laskut ovat rästissä. Vanhimmat saatavat ovat erääntyneet jo vuonna 1998. Helsingin Sanomien mukaan DSND on maksanut laskuja myöhässä, mutta yhtiöltä ei silti ole peritty viivästyskorkoja. Tästä on tiettävästi aiheutunut valtiolle miljoonaluokkaa olevat tappiot.

Laskutusepäselvyydet ovat Helsingin Sanomien tietojen mukaan alkaneet jo melko pian monitoimimurtajista vuonna 1993 solmitun vuokrasopimuksen jälkeen. Norjalaisvarustamo DSND kiistää lehden tiedot. Varustamon toimitusjohtajan Gunnar Hirstin mukaan varustamolla ei ole maksuja rästissä suomalaisille.

Poliisi on tutkinut monitoimimurtajien vuokraamiseen liittyviä mahdollisia väärinkäytöksiä. Kolme laitoksen johtajista pidätettiin maaliskuun alussa törkeästä lahjuksen ottamisesta epäiltynä. Kaksi heistä oli myös toista viikkoa vangittuina. Kaikki kolme on pidätetty virastaan kesäkuun loppuun saakka.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme