Mainos
Mainos

Merenkulkulaitoksen Vesteristä kuultiin oikeudessa

Lahjusoikeudenkäynti Merenkulkulaitoksen johtajia vastaan jatkui tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Entinen pääjohtaja kielsi tiukasti lahjusyytteet.

Kyösti Vesterinen

Kuultavana Helsingin käräoikeudessa oli Merenkulkulaitoksen pääjohtaja Kyösti Vesterinen, joka toisti aiemman kantansa monitoimimurtajiin liittyvästä toiminnasta. Vesterisen mukaan kyseessä oli normaali kaupallinen liiketoiminta. Vesterinen pitää kiinni myös siitä, että norjalaisen DSND-konsernin osittain kustantamat matkat ovat olleet työmatkoja ja vaimon ottaminen mukaan matkoille oli normaalia edustamista.

Liike-elämästä Merenkulkulaitoksen pääjohtajaksi vuonna 1988 tullut Vesterinen on ollut omien sanojensa mukaan tietämätön esimerkiksi valtion matkustussäännöistä. Lisäksi hän kertoi, ettei hänellä aina ollut ajantasaista tietoa Merenkulkulaitoksen saatavista tai norjalaisvarustamon maksujen myöhästymisistä. Tänään kuultiin myös osastopäällikköjä Lennart Hagelstamia ja Eeropekka Koivumäkeä ja vt. pääjohtajaa Heikki Muttilaista. Johtajat vastaavat käräjäoikeudessa syytteisiin lahjus- ja virkarikoksista. Oikeudenkäynti jatkuu perjantaina.

Syyttäjän mukaan Vesterinen, Hagelstam ja Koivumäki ovat ottaneet lahjuksia 90-luvulla mm. matkoina ja kestityksenä norjalaiselta DSND-varustamolta. Samaan aikaan Merenkulkulaitos vuokrasi suomalaisia monitoimimurtajia varustamolle. Syytteiden mukaan kolmen johtajan saamien lahjusten yhteissumma oli noin 100 000 euroa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme