Mainos
Mainos

Merenkulkulaitos: Itämeren-laivat hyvässä kunnossa

Suomelahdella liikennöivät laivat ovat viimeaikaisista häiriöistä huolimatta hyvässä kunnossa. Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihuri kertoo, että etenkin kansainvälisissä vertailuissa laivat ovat hyväkuntoisia.

- Tässä on syksyllä ollut kasautuma häiriöissä, mutta korostan, että ne ovat olleet teknisiä häiriöitä, ei turmia. Näitä sattuu kyllä, kun on niin paljon liikennettä, Wihuri kertoo.

Wihurin mielestä Silja Europalla sattunut peräsinakselin katkeaminen on kuitenkin niin erikoista, että siitä keskustellaan laivanrakennuksen asiantuntijoiden kanssa.

Kymmenvuotias laiva on Merenkulkulaitoksen mukaan laiva parhaassa iässä. Sitä nuoremmilla laivoilla on vielä ”lastentauteja”, ja menee pari vuotta, ennen kuin laiva toimii moitteettomasti. Kahtakymmentä vuotta lähentelevät laivat taas alkavat olla liian vanhoja.

- Laiva on melkoinen rakennelma, joten on ihan selvää, että silloin tällöin on jotain häiriöitä, Wihuri sanoo.

Katso Merenkulkulaitoksen meriturvallisuusjohtaja Paavo Wihurin haastattelu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot