Mainos
Mainos

Merenkulun tukipaketti jäi auki

Merenkulun tukipakettia käsiteltiin aamulla hallituksen ylimääräisessä talouspoliittisen valiokunnan kokouksessa. Sopua ei syntynyt ja asian käsittely jatkuu ensi viikolla. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinonen ei halua sanoa keskeneräisestä asiasta mitään.

Tukipaketista on neuvoteltu kevättalvesta lähtien. Paketin kustannukset on ennalta arvioitu 110-130 miljoonan markan suuruiseksi. Ennen tukilupausta valtio on edellyttänyt selvyyttä varustamokohtaisista säästöistä. Neuvottelujen osapuolina ovat olleet liikenneministeriö, valtiovarainministeriö, varustamot ja SAK-lainen Merimies-unioni.

Tukipaketista sovittiin periaatteessa kevättalvella kun merenkulkua uhannut lakko peruuntui. Yksityiskohdat jäivät tarkentamatta, mutta tuen saamisen ehdoksi asetettiin varustamokohtaiset säästöt. Alun perin tukipaketin piti tulla jo kevään lisäbudjettiin, mutta neuvottelut ovat viivästyneet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot