Mainos
Mainos

Merenkurkun laivaliikenteelle etsitään jatkoa.

Merenkurkun laivaliikenteelle varattuja tukimiljoonia on vielä jäljellä ja niiden käyttäjiksi etsitään pikaisesti uutta laivayrittäjää.

Silja-line lopetti liikennöimisen Merenkurkussa vuodenvaihteessa, ja liikenteelle kahdeksi vuodeksi varatuista 39,5 miljoonan markan tukirahoista jäi käyttämättä 11,6 miljoonaa markkaa.

Länsi-Suomen lääninhallitus on lähettänyt tarjouspyynnöt tammikuun alkupuolella kymmenelle varustamolle. Varustamoiden tulee jättää tarjouksensa liikenteen hoitamisesta helmikuun 2. päivään mennessä. Jäljellä olevat tukimarkat siirtyisivät uudelle laivayrittäjälle. Myös Ruotsin valtio on valmis siirtämään jäljellä olevan tukiosuutensa uudelle varustamolle.

Liikenteen aloittamiseksi etsitään alusta, johon mahtuu 650 matkustajaa. Lisäksi laivan on kyettävä kuljettamaan linja-autoja ja rekkoja. Sopimus edellyttää lisäksi, että laiva liikennöi Vaasan ja Uumajan välillä vähintään viitenä päivänä viikossa.

Huomenna kokoontuvat Vaasassa Nordic Jet Line - ja Botnia Link - varustamoiden edustajat etsimään

-

yhteistä ratkaisua tarjouksen jättämiseksi. Suunnitelmana on, että Botnia Link asettaa läpivuotiseen liikenteeseen sopivan yhdistelmäaluksen, joka rahdin lisäksi voi kuljettaa myös rajoitetun määrän ihmisiä. Nordic Jet Line puolestaan asettaisi liikenteeseen suuren katamaraanialuksen, joka liikennöisi vilkkaina kesäkuukausina. Katamaraaniin ei kuitenkaan mahdu vaadittavaa 650 matkustajaa, mutta Botnia Linkin toimitusjohtajan Börje Lassfolkin mielestä tämä ei saa kaataa mahdollista sopimusta. Samaa mieltä on myös Nordic Jet Linesin toimitusjohtaja Mikael Granrot.

Granrot toivookin, että lääninhallitus ei tuijottaisi sokeasti muodollisiin vaatimuksiin. -Tukiraha on kuitenkin välttämättömyys liikenteen aloittamiselle, sanoi Granrot. Granrot arveli lisäksi, että katamaraaniliikenne voitaisiin aloittaa aikaisintaan 15.5.-1.6., mikäli viranomaisten päätös saadaan pikaisesti. Markkinointitoimenpiteisiin on varattava 2-3 kuukautta, totesi Granrot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme