Mainos
Mainos

Merenkurkun saaristo vihittiin maailmanperintökohteeksi

Suomi sai tänään virallisesti kuudennen maailmanperintökohteen.

Merenkurkun saaristo on vihitty maailmanperintökohteeksi. Vihkimisen suoritti presidentti Martti Ahtisaari. UNESCO:n maailmanperintöluetteloon alue hyväksyttiin viime vuonna Suomen ensimmäisenä luontokohteena.

Merenkurkun saaristo on laajennus Ruotsin Höga Kustenin muodostamaan maailmanperintökohteeseen. Jääkauden jälkeinen maankohoaminen näkyy alueella hyvin, sen maisema on jääkauden muokkaama ja geologisesti arvokas. Jäätikkö vetäytyi Merenkurkusta noin kymmenentuhatta vuotta sitten.

Merenkurkku on Suomen kuudes maailmanperintökohde. Muut ovat Suomenlinna Helsingissä, Vanha Rauma, Petäjäveden vanha kirkko, Verlan tehdasmuseo Jaalassa ja Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiö Lapin kunnassa.

Unesco on Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö. Maailmanperintölistan tarkoitus on suojella kulttuuri- ja luontoperintöä ympäri maailman.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot