Mainos
Mainos

Meressä yhä paljon sodanaikaisia miinoja

Sotien aikaan mereen lasketut miinat teettävät yhä töitä Puolustusvoimille. Itämereen laskettiin sotien aikaan yli 60 000 miinaa.

Merivoimat on tällä viikolla räjäyttänyt merenpohjasta löytyneitä sodanaikaisia räjähteitä. Tänään merivoimat jatkoi räjäytyksiä tuhoamalla Ruissalon edustalta Turusta löytyneen torpedon. Se löytyi kaksi vuotta sitten 30 metrin syvyydestä.

Torpedo löytyi robottikameralla normaalin pohjakartoituksen yhteydessä. Sen alkuperästä ei ole yrityksistä huolimatta saatu tietoa. Ikää ammuksella arvellaan voivan olla jopa 80 vuotta.

Puolustusvoimilla riittää puhdistettavaa jatkossakin, sillä pohjoiseen Itämereen upotettiin sotien aikaan yli 60 000 miinaa. Jäljellä olevien miinojen määrää on vaikea arvioida. Syytä huoleen ei ole, mutta jos joku löytää räjähteen, asiasta on ilmoitettava viranomaisille.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 13.10.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme