Mainos
Mainos

Merikaapelihakemuksen hylkäämistä esitetään

Keskeiset toimijat torjuvat United Powerin hakeman merikaapelin rakennusluvan.

Huoltovarmuuskeskus, kantaverkkoyhtiö Fingrid ja Energiateollisuus esittävät kauppa- ja teollisuusministeriölle United Powerin merikaapelihakemuksen hylkäämistä. Elinkeinoelämän keskusliitto ja Metsäteollisuus eivät ota kantaa hankkeeseen.

Energiamarkkinaviraston mukaan merikaapeli edellyttäisi 1,5 miljardin euron vahvistuksia sähköverkkoon. Teknologiateollisuus puoltaa hakemusta, mutta edellyttää United Powerin vastaavan kantaverkon vahvistamisen kustannuksista.

Kauppa- ja teollisuusministeriö päättää United Powerin hakemuksesta loppusyksyn aikana. Vaihtoehtoina ovat ministeriön mukaan joko luvan epääminen tai hankkeen jatkaminen ympäristöselvityksillä. United Power ei vielä ole tehnyt ympäristövaikutusten arviointia hankkeesta.

United Powerin kannanotona mukaan sidosryhmien merikaapelilausunnot eivät yllättäneet yhtiötä.

- Kielteiset lausunnot eivät tulleet yllätyksinä kaapeliyhtiölle. Niistä on luettavissa hankkeen päävastustajien, kasvavasta kilpailusta huolissaan olevien voimayhtiöiden mielipiteet, sanoi United Powerin neuvonantaja Paavo Monni yhtiön tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot