Mainos
Mainos

Merikaapelihakemuksen hylkäämistä esitetään

Keskeiset toimijat torjuvat United Powerin hakeman merikaapelin rakennusluvan.

Huoltovarmuuskeskus, kantaverkkoyhtiö Fingrid ja Energiateollisuus esittävät kauppa- ja teollisuusministeriölle United Powerin merikaapelihakemuksen hylkäämistä. Elinkeinoelämän keskusliitto ja Metsäteollisuus eivät ota kantaa hankkeeseen.

Energiamarkkinaviraston mukaan merikaapeli edellyttäisi 1,5 miljardin euron vahvistuksia sähköverkkoon. Teknologiateollisuus puoltaa hakemusta, mutta edellyttää United Powerin vastaavan kantaverkon vahvistamisen kustannuksista.

Kauppa- ja teollisuusministeriö päättää United Powerin hakemuksesta loppusyksyn aikana. Vaihtoehtoina ovat ministeriön mukaan joko luvan epääminen tai hankkeen jatkaminen ympäristöselvityksillä. United Power ei vielä ole tehnyt ympäristövaikutusten arviointia hankkeesta.

United Powerin kannanotona mukaan sidosryhmien merikaapelilausunnot eivät yllättäneet yhtiötä.

- Kielteiset lausunnot eivät tulleet yllätyksinä kaapeliyhtiölle. Niistä on luettavissa hankkeen päävastustajien, kasvavasta kilpailusta huolissaan olevien voimayhtiöiden mielipiteet, sanoi United Powerin neuvonantaja Paavo Monni yhtiön tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme