Mainos
Mainos

Merikarhu käy taas matkaan – valvoo Välimerellä EU:n ulkorajaa loppukesään asti

Suomi lähettää vartiolaiva Merikarhun Välimerelle osaksi Euroopan raja- ja merivartioviraston Frontexin merirajavalvontaoperaatiota. Merikarhu lähtee Suomesta Kreikkaan lauantaina ja viettää Välimerellä vähintään puoli vuotta. Vartiolaivan tehtävänä on valvoa EU:n ulkorajaa.

Merikarhu osallistui samaan operaatioon myös viime vuonna. Tuolloin laivan miehistö muun muassa pelasti satoja Eurooppaan pyrkiviä ihmisiä merestä.

Laivaan on koottu kansainvälinen miehistö, sillä Rajavartiolaitoksen oma henkilöstö ei olisi riittänyt koko operaation ajaksi. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Frontexin operaatiossa vartiolaivalla on yhteiseurooppalainen miehistö. Mukaan lähtee myös Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoisia miehistönjäseniä.

– Laittoman maahantulon tilanne Välimerellä on edelleen vaikea, vaikkei vuoden 2015 tilanteessa ollakaan. Muutos huonompaan voi tapahtua nopeastikin. Suomi kantaa vastuunsa eurooppalaisesta rajaturvallisuudesta, sanoo sisäministeri Paula Risikko tiedotteessa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme