Mainos
Mainos

Merikotkien määrä lisääntyy

Merikotkat ovat lisääntyneet tänä vuonna hyvin. WWF:n merikotkatyöryhmän mukaan Suomessa on tänä kesänä varttunut vähintään 263 merikotkan poikasta, mikä on jonkin verran enemmän kuin viime vuonna. Merikotka on uhanalainen lintulaji.

Uudellamaalla pesinnät onnistuivat hyvin, kun taas Lapissa pesintämenestys oli heikko.

Merikotkan suurin uhka on ihminen. Pesien häirintä, sekä tietoinen että tahaton, sotkee merikotkan lisääntymistä ja poikasten hoitoa.

Vakava häirintä on kuitenkin ollut tänä vuonna erittäin vähäistä. Yhtään pesää eikä poikasta ole ammuttu.

Myös voimalinjat ja ympäristömyrkyt luonnollisesti vaikuttavat uhkaavat merikotikia, kuten muitakin lintuja.

.

Suomessa on myös todettu merikotkan ikäennätys.

Merenkurkusta löytyi keväällä merikotka, joka lienee reviiritaistelussa pudonnut jäähän ja menehtynyt. Lintu oli rengastettu vuonna 1982 eli se oli 26-vuotias. Kotkan jalassa oli jäljellä vain vuosirengas, joten sen tarkkaa rengastusaluetta ei tiedetä.

WWF:n merikotkatyöryhmä aloitti lajin seurannan vuonna 1973, jolloin poikasia kuoriutui vain viisi. Merikotkakanta on vahvistunut onnistuneiden suojelutoimien ansiosta. Sadan poikasen raja rikkoutui vuonna 1997, ja yli 200 poikasen syntymästä saatiin iloita vuonna 2003.

(MTV3)

Merikotkatyöryhmän jäsen

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme