Mainos
Mainos

Merikotkien pesintämenestys jatkuu melko vakaana

WWF:n 1970-luvulla aloittama työ merikotkien suojelemiseksi on pelastanut merikotkan sukupuuton partaalta. Nykyään merikotkat saavat yli 200 poikasta vuosittain. Tänä vuonna poikasten määrä oli 245.

Suomen merikotkien pesintämenestys on jatkunut melko vakaana. Maailman luonnonsäätiön WWF:n merikotkaryhmän laskentojen mukaan Suomen merikotkat saivat tänä vuonna 245 poikasta.

Asuttuja reviirejä löydettiin 256 eli hieman vähemmän kuin viime vuonna.

Merikotkatyöryhmä on jatkanut pesäpoikasten rengastuksia entiseen tapaan laittamalla poikasille numeroidut, alumiiniset värirenkaat: vuosirenkaan toiseen ja aluerenkaan toiseen jalkaan.

WWF:n vuonna 1973 aloittama työ merikotkien suojelemiseksi on luonnonsuojelun menestystarina. Projektin alkaessa merikotka oli sukupuuton partaalla, mutta sen kanta alkoi vahvistua suojelun ansiosta. Nykyään merikotkat saavat yli 200 poikasta vuosittain.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot