Mainos
Mainos

Merikotkilla ennätysmäärä poikasia

Merikotkat ovat tänä vuonna saaneet ennätysmäärän poikasia. WWF:n merikotkatyöryhmän keräämien tietojen mukaan poikasia kuoriutui peräti 349. Viime vuonna poikasia varttui 263.

Määrä on suurin 1970-luvulla alkaneen suojelutyön aikana. Kun suojelu aloitettiin, poikasia kuoriutui vain viisi. Merikotkatyöryhmän päämääränä on ollut lajin leviäminen sisämaahan, missä on tänä keväänä onnistuttu. Hämeestä ja Pohjanmaalta on löydetty onnistuneet pesinnät.

Merikotkat ovat vähitellen rantautumassa myös pääkaupunkiseudulle saariston kautta. Helsingin edustalta löydettiin yksi merikotkan pesä, jossa pesintäyritys oli kuitenkin epäonnistunut.

Merikotka käyttää kalan ohella ravinnokseen lokin poikasia ja erilaisia vesilintuja. Saaristomerellä merikotka verottaa paljon parjatun merimetson poikueita.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot