Mainos
Mainos

Merikotkilla vilkas poikasvuosi

Merikotkan poikasia on syntynyt tänä kesänä enemmän kuin kymmeniin vuosiin. Poikasia syntyi ainakin 229.

Tänä kesänä on syntynyt enemmän merikotkan poikasia kuin kymmeniin vuosiin. Tänään julkaistusta WWF:n merikotkaryhmän poikastuottokartoituksesta selviää, että merikotkan poikasia syntyi ainakin 229. Asuttuja merikotkan reviirejä todettiin tänä vuonna 243, joilla pesintä onnistui 141 pesässä.

Merikotkakanta vahvistui huolimatta siitä, että järjestelmällinen talviruokinta on lopetettu. Viime kesään verrattuna poikasmäärä kasvoi 24 kotkanpojalla. Vielä 1970-luvulla poikasia syntyi yleensä alle kymmenen vuodessa. Ahvenanmaalla kehitys oli kuitenkin heikompaa. Poikasmäärä laski viime vuodesta ja yli puolet pesinnöistä epäonnistui. Yksi poikanen jopa ammuttiin pesään ja toista pesää oli yritetty pudottaa puusta ampumalla.

Yleisimmät syyt merikotkan pesinnän epäonnistumiseen olivat kuitenkin metsänhoito ja -hakkuutoimenpiteet. Merikotkatyöryhmä sai rengastettua lähes kaikki tämän kesän poikaset.

(MTV3-STT)

(Yhdeksän uutiset 05.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme