Mainos
Mainos

Meriliikenteessä vilkas alkuvuosi

Suomalaiset ovat edelleen innokkaita laivamatkustajia. Suomen ja ulkomaiden välisen laivaliikenteen matkustajamäärä nousi tammi-huhtikuussa parikymmentä tuhatta matkustajaa suuremmaksi kuin vuosi sitten.

Ruotsin liikenteen matkustajamäärä supistui hieman viime vuodesta ja Viron liikenteen matkustajamäärä kasvoi. Suomen ja Ruotsin välisessä liikenteessä matkustajia oli tuoreen merenkulkutilaston mukaan ensimmäisellä vuosikolmanneksella yhteensä 2,9 miljoonaa, runsaat 30 000 vähemmän kuin edellisvuonna. Viron liikenteen matkustajamäärä nousi 1,7 miljoonaan matkustajaan, missä kasvua oli vajaat 50 000 matkustajaa.

laivat

Meriteitse tapahtunut vienti kasvoi tammi-huhtikuussa 204 000 tonnia ja nousi 12,6 miljoonaan tonniin. Suomalaisilla aluksilla siitä kuljetettiin 4,1 miljoonaa tonnia. Tuonti kasvoi 636 000 tonnia 12,3 miljoonaan tonniin. Siitä tuli suomalaisilla aluksissa 6,2 miljoonaa tonnia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot