Mainos
Mainos

Merimetsokanta kasvanut puolella

Rauhoitettu merimetso pesii pääasiassa luodoilla. Pesiä kuitenkin tuhotaan vuosittain kaikilla merialueilla.

Merimetsokanta on lisääntynyt voimakkaasti. Pesimäkannaksi on Suomen ympäristökeskuksen seurannassa laskettu tänä kesänä 8900 paria. Viime vuodesta kanta on vahvistunut puolella, mikä vastaa edellisvuosien kasvuvauhtia.

Nopeinta kasvu on ollut Saaristomerellä, missä kanta tuplaantui viime vuodesta. Kahdessa suurimmassa yhdyskunnassa Luvialla ja Nauvossa on kummassakin lähes tuhat pesää, mutta uusia pesimäpaikkoja on löydetty vain kolme.

Merimetso on rauhoitettu laji, joka pesii pääasiassa luodoilla. Pesiä tuhotaan kuitenkin vuosittain kaikilla merialueilla. Kymmenen vuoden seurantajaksolla lähes puolet yhdyskunnista on ollut häirinnän kohteena.

Ravintonaan merimetso käyttää pääosin matalien vesialueiden yleisimpiä kalalajeja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot