Mainos
Mainos

Merimiehille työehtosopimus ilman palkankorotuksia

Ulkomaanliikenteen rahti- ja matkustaja-alusten työntekijöille on neuvoteltu uusi työehtosopimus. Kahden seuraavan vuoden palkankorotukset jäivät auki ja sopimuksen teksteihin tehtiin vain vähäisiä muutoksia. SAK:laisen merimies-unionin hallitus hyväksyi neuvottelutuloksen torstaina.

Unioni ja varustamoja edustava Suomen varustamot ry sopivat palkoista ainoastaan, että niitä tarkistellaan maaliskuun alussa ensi ja seuraavana vuonna. Sopimuskausi jatkuu vuoden 2012 helmikuun loppuun.

Ratkaisulla lastit Suomen lipun alle

Merimies-unionin puheenjohtaja Simo Zitting (sd.) sanoi STT:lle, että ratkaisulla luodaan luottavaista tulevaisuutta ja edellytyksiä sille, että varustamot ottaisivat tulossa olevat uudet lastialukset Suomen lipun alle.

Myös varustamoyhdistyksen varatoimitusjohtaja Hans Ahlström korosti, että molemmille osapuolille oli eduksi luoda näin varmuutta hyvin epävarmaan tilanteeseen. Ahlströmin mukaan sopimuksen piirissä on noin 7000 merenkulkijaa.

Merenkulun sopimus on ensimmäinen tämän syksyn neuvottelukierroksella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme