Mainos
Mainos

Merimies-Unioni jätti lakkovaroituksen

Merimies-Unioni on jättänyt jäänmurtajia, monitoimimurtajia ja saariston yhteysaluksia sekä merialueiden lossinkuljettajia koskevan lakkovaroituksen. Jos työehtosopimusneuvotteluissa ei päästä sopimukseen, lakko alkaa 28. maaliskuuta kello 17.

Lakkovaroitus koskee noin 250:tä murtajilla ja yhteysaluksilla sekä 60-70:tä losseilla työskentelevää Merimies-Unionin jäsentä.

Murtajien ja yhteysaluksien työntekijöiden sopimuksesta Merimies-Unioni on neuvotellut Varustamoliikelaitoksen kanssa.

- Selkeästi riitaa on ollut palkankorotusten tasosta ja tekstikysymyksistä. Haarukka on kohtuullisen suuri, kertoo Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting.

Merialueiden vaijerilossinkuljettajien työehdoista Merimies-Unioni on puolestaan neuvotellut Destian kanssa. Zittingin mukaan tarkoituksena on saada näille Merimies-Unioniin liittyneille lossinkuljettajille oma työehtosopimus.

- Siinä on puhtaasti kyse periaatekysymyksestä. Eli suostuuko Destia tekemään meidän kanssamme sopimuksen heille vai ei.

Destialla on yleinen sopimus JHL:n kanssa, johon Järvi-Suomen lossinkuljettajat kuuluvat ja johon aiemmin myös merialueen vaijerilossinkuljettajat kuuluivat.

Valtakunnansovittelijantoimistosta on ilmoitettu sovittelijan ottavan yhteyttä osapuoliin ilmeisesti maanantaina.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot