Mainos
Mainos

Merimies-Unioni: SAK:n harkittava yleislakkoa

SAK:laisen Merimies-Unionin puheenjohtaja Per-Erik Nelin esittää, että keskusjärjestö harkitsisi tarvittaessa yleislakkoa Paperiliiton tukemiseksi meneillään olevassa työselkkauksessa.

-Jos Paperiliitto ei omilla toimillaan saavuta jäseniään tyydyttävää ratkaisua, SAK voisi harkita yleislakkoa oikeudenmukaisten työ- ja palkkaehtojen takaamiseksi paperiliittolaisille tulevaisuudessakin, Nelin sanoi tänään Savonlinnassa.

Hänen mielestään ammattiyhdistysliikkeen on ryhdyttävä yhteistyöhön, jotta estettäisiin työnantajien yksipuoliset pyrkimykset murentaa työehtosopimusjärjestelmä.
-Näissä olosuhteissa ei ole edes mahdollista harkita pitkäaikaista, maltillista tupo-ratkaisua, Nelin painotti.

Hän tarkensi myöhemmin, että ulkopuolisen työvoiman käyttöön liittyvät ongelmat on ratkaistava myös periaatetasolla ennen tulosopua.

Myös SAK:lainen Elintarviketyöläisten liitto antoi tänään tukensa Paperiliiton työtaistelulle. Liiton mielestä Paperiliitto puolustaa taistelullaan kaikkien palkansaajien oikeutta saada pitää ne työehdot, joita eri aloilla on kehitetty vuosikymmenien ajan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme