Mainos
Mainos

Merimieskirkko huolissaan suomalaisesta merenkulusta

Suomen Merimieskirkko on huolissaan merenkulun tulevaisuuden kuvasta. Kirkko katsoo, että alusten ulosliputuksella ollaan katkaisemassa alan pitkä perinne Suomessa. Merimieskirkko muistuttaa päättäjiä perjantaina antamassaan julkilausumassaan merenkulun kulttuurisista arvoista elinkeinoelämän ja huoltovarmuuden rinnalla.

Kirkko korostaa suomalaisen merenkulun ja merenkulkijan kuuluneen vuosisatojen ajan maamme elinkeinoelämään ja kulttuuriperimään. Nyt suomalainen merenkulku ja merenkulkija ovat sen näkemyksen mukaan vaarassa jäädä vain historiankirjoittajien kuvattavaksi.

Suomalaiset varustamot ovat aloittaneet yt-neuvottelut 20 aluksen siirrosta muiden EU-maiden lipun alle. Ratkaisua perustellaan kustannusten säästöillä. Suomen Merimieskirkko on toiminut 125 vuotta, ja se on tärkeä suomalaisten kohtauspaikka vieraissa satamissa. Kotimaisissa satamissa se huolehtii vierasmaalaisista merenkulkijoista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot