Mainos
Mainos

Merimuseo Kotkaan

Kulttuuriministeri Kaarina Dromberg esittää merimuseon hajasijoittamista Kotkaan ja Turkuun.

Kulttuuriministeri Kaarina Drombergin ehdotuksessa Merimuseon päätoimipiste sijoitettaisiin Kotkaan. Drombergin mielestä hajasijoituksella saataisiin merellinen kulttuuriperintö laajasti nähtäville ja tavoitettaisiin laajoja kävijämääriä.

Turkuun kaavaillaan pysyvää näyttelyä Forum Marinum -merikeskuksen yhteyteen. Marinum nimetään samalla merenkulun valtakunnalliseksi erikoismuseoksi.

Merimuseon sijoituspaikaksi ennakoitiin alunperin Helsinkiä.

Esitys menee seuraavaksi valtionsihteeri Rauno Saaren vetämän ryhmän käsittelyyn. Jos ryhmä on ministerin kanssa eri linjoilla, lopullisen päätöksen asiassa tekee valtioneuvosto. Dromberg uskoo kuitenkin Saaren ryhmän olevan hänen kanssaan samoille linjoilla.

Merimuseon työntekijät pettyivät

Helsingin Hylkysaaressa sijaitsevan Merimuseon työntekijät olivat pettyneitä päätökseen, joka oli kuitenkin odotettu. Museon sijoituspaikan valmistelua on seurattu läheltä.

-Nyt odotetaan sitä, milloin uudelleensijoittamista aletaan toteuttaa. Muutaman vuoden olemme kaikesta huolimatta vielä Hylkysaaressa, sanoo museonjohtaja Marja Pelanne.

Kukaan kahdeksasta vakituisesta työntekijästä ei ole halukas muuttamaan. Työntekijöille ei ole helppo löytää uusia tehtäviä Helsingistä, sillä museon henkilökunta on vahvasti erikoistunutta väkeä. Joukosta löytyy muun muassa merihistorian ja meriarkeologian asiantuntijoita.

Kotka tyytyväinen päätökseen

Kotkassa päätös on luonnollisesti aiheuttanut positiivisen reaktion. Kotkan sivistystoimen toimialajohtaja Pertti Lintunen on huojentunut ja tyytyväinen.

-Tämä on erittäin merkittävä ja iloinen päätös meidän näkökulmastamme. Se luo mahdollisuuksia kaupungin kehittämiseksi mielenkiintoisena matkailukohteena. Päätös antaa ennen muuta myös pohjaa jo olemassa olevien mereen liittyvien museohankkeiden jatkokehittämiselle, Lintunen iloitsi.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.01.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme