Mainos
Mainos

Meripelastajilla vilkas juhannus

Huono keli yllätti vesilläliikkujat juhannusaattona. Hätäilmoitukset työllistivät meripelastajia läpi yön.

Meripelastajien juhannusyö oli varsin kiireinen. Myrskyisä sää yllätti aattona vesilläliikkujat aiheuttaen varsinaisen hätäilmoitusten ryöpyn.

Valtaosa avunpyynnöistä koski karilleajoja ja kovan tuulen mukana rannasta karanneita veneitä. Myös joitakin konevikaisia aluksia hinattiin rantaan turvaan ja muutama kalseassa säässä kylmettynyt veneilijä kuljetettiin sairaalahoitoon.

Helsingin Meripelastuslohkokeskus vastaanotti juhannusaattona yli kolmekymmentä hätäsoittoa. Kaikkiaan Suomenlahdella pelastettuja oli noin satakunta. Merivartiosto sai myös lukuisia avunpyyntöjä veneilijöiltä, jotka olivat itse jo onnistuneet pelastautumaan jonkin saaren rantaan. Kaikkia heistä ei kuitenkaan ennätetty auttamaan, sillä ihmishenkien pelastaminen asetettiin etusijalle.

Myös Pohjanlahdella ja Saaristomerellä oli juhannusaattona ja erityisesti illalla vilkasta. Kummankin alueen merivartiostot hoitivat aaton aikana parikymmentä pelastustehtävää.

Varsinaisten meripelastustehtävien lisäksi merivartiostoa työllistivät saarissa sattuneet puukko- ja nyrkkitappelut.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.06.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme