Mainos
Mainos

Meriselitys: Alandian automaattiohjauksessa häiriö

Meriselityksen mukaan M/S Alandian pohjakosketus joulukuussa johtui siitä, että automaattiohjaus ei kääntänyt alusta, kuten olisi pitänyt.

M/S Alandian pohjakosketus Uumajan edustalla 9. joulukuuta johtui meriselityksen mukaan siitä, että automaattiohjaus ei kääntänyt alusta, kuten olisi pitänyt. Kapteeni antoi selityksen haverista Ahvenanmaan käräjäoikeudessa tänään.

Automaattiohjaus lopetti kapteenin mukaan aluksen kääntämisen. Hän määräsi aluksen käsiohjaukseen ja nopeuden pienemmäksi. Törmäystä ei voitu enää kuitenkaan välttää.

Kapteeni piti automaattiohjauksen häiriötä syynä onnettomuuteen. Hän mietti myös, oliko hän mahdollisesti vahingossa säätänyt automaattiohjausta väärin. Alandian karilleajossa ei sattunut henkilövahinkoja, ja laiva pääsi karilta omin voimin.

Alandia ajoi karille illalla Fjärdgrundissa Ruotsissa melkein heti, kun se oli lähtenyt Uumajasta kohti Vaasaa. Laivassa oli lastina paperia. Alandian piti aloittaa liikennöinti Vaasan ja Uumajan välillä seuraavana aamuna. RG Line oli vuokrannut sen, koska varustamon oma Casino Express ajoi karille Uumajan edustalla marraskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme