Mainos
Mainos

Meritaimen uhattuna Suomessa

Meritaimenen luonnonkantoja uhkaa tehokkaista hoitotoimista huolimatta häviäminen Suomen vesistä. Muun muassa vesien tilan huononeminen ja liiallinen kalastus ovat karsineet kantoja jo vuosien ajan. Kantoja tavattiin tänä syksynä vain reilusta 15 joesta.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen mukaan erittäin epävakaata tilannetta tulee parantaa tehostamalla kalastuksen säätelyä etenkin merellä. Suojelutoimena voitaisiin suurentaa verkkojen silmäkokoa ja rajoittaa pyyntiä ajallisesti ja paikallisesti. Jokien tilanteen parantamiseen tutkimuslaitos ehdottaa vesisuojelutoimia, kunnostuksia ja kalaportaita.

Meritaimenet lisääntyvät joissa ja elävät keskimäärin kaksi ensimmäistä vuotta virtaavassa vedessä. Tämän jälkeen ne vaeltavat mereen, mistä naaraat palaavat kotijokeen kutemaan 1-3 vuoden kuluttua. Vain hyvin harvat naaraat pääsevät palaamaan kotijokeensa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme